Tuesday, April 17, 2007

Inför Inter - Roma 17/4


Inter (1:a, 81 poäng) - Roma (2:a, 65 poäng)
Onsdag, 18 april, kl.17.30
Stadio San Siro, Milano, Italien

Imorgon är det dags för den uppskjutna "seriefinalen" i årets Serie A. Jag minns hur laddad och spänd jag var inför Inter-Roma, men tyvärr så blev den inställd pga. polismannen som dödades efter derbyt på Scicilien.
Nu är inte den här matchen viktig för att få nos på förstaplatsen i ligan, utan nu gäller det att försvara vår andraplats och hålla undan för de ljusblå med mindervärdeskomplex.

Om Inter vinner imorgon så har de säkrat sin scudettovinst. Okej, de har redan vunnit ligan men det är viktigt att göra en bra instats för att inta respekt inför de två möterna i finalen av Coppa Italia.
Inter är mycket obehagliga i år. De slaktade vårt rekord, de kan säkra Scudetton mot oss, de vann Italienska Supercupen (hämtade upp ett 0-3 underläge) mot oss i början av säsongen och de kan vinna Coppa Italia mot oss för tredje året i rad.
Därför är den här matchen ändå mycket betydelsefull.

Giallorossi stod för en mycket fin insats i förra matchen mot Sampdoria. De verkar ha lagt 7-1 förlusten bakom sig och fortsätter att fokusera och blicka framåt.
Dessutom får vi hoppas att Francesco Totti står för en lika underbar match som i söndags.

Aktuella nyheter och form:

Inter
Inter 2-2 Palermo 2 - 2 (Serie A)
Reggina 0-0 Inter (Seire A)
Inter 2-0 Parma (Serie A)


Vieira och Crespo är fortfarande borta och Inter verkar på nedåtgång vid två oavgjorda resultat i rad. Dessutom saknas bekanta Walter Samuel och ytterbacken Maxwell.

Trolig startelva: Julio Cesar; Maicon, Busrdisso, Materazzi, Grosso; Stankovic, Cambiasso, Zanetti, Figo; Adriano, Ibrahimovic

Roma
Roma 4-0 Sampdoria (Serie A)
Manchester United 7-1 Roma (CL)
Catania 0-2 Roma (Serie A)

Som vanligt är Aquilani och Martinez inte tillgängliga för spel. Men Tonetto och Cassetti är tillbaka, dessutom verkar Tottis skada inte vara så farlig längre. Taddei är tyvärr inte med i Spallettis laguttagning.

Trolig startelva: Doni; Panucci, Mexes, Chivu, Tonetto; De Rossi, Pizzaro; Wilhelmsson, Perotta, Mancini; Totti

----------------

En vinst mot Inter skulle sitta mycket fint inför framtiden och kommande matcher i Coppan. Jag hoppas även på ett drömmål från Totti, likt det han gjorde förra säsongen då han springer från halva plan och avslutar med en gudomlig lobb.

Dessutom skulle en vinst mot Inter betyda mycket för min egna del, då jag inte riktigt har smält nebacklet i Manchester.

Roma per sempre!

1 comment:

Anonymous said...

Forza Roma! Hoppas inte de tar hem scudetton ikväll.