Thursday, April 12, 2007

Skämmer Roma ut den italienska fotbollen? 12/4

”Jag är inte den som skrattar åt andras misslyckanden," säger Lazios president Claudio Lotito.
"Men Roma representerade den italienska idrotten och det var en hemsk förlust för fotbollen."


Roma är absolut inte det bästa fotbollslaget i världen. Vi stödjer inte Roma pga. att vi vinner titlar hela tiden eller att vi har de bästa spelarna i just vårt lag.
Det hela handlar om kärlek och romantik.

Skämmer verkligen Roma ut den italienska fotbollen? Vårt kära och vackra Roma?
Genom att gå till kvartsfinal i Champions League år 2007 då konkurrensen är så oerhört hård, är en mycket stor prestation för Roma. Att vi lyckas vinna mot ett storlag som Lyon utan att släppa in något baklängesmål, och en övertygande 2-1 vinst på Olimpico mot självaste Manchester United gör oss väldigt glada. Det tyder på att Roma, med en relativt tunn trupp, visar Europa vad de kan åstadkomma och vad italiensk fotboll kan. Vi har visat den italienska fotbollens bredd, och att det finns mer italienska lag att räkna med, inte bara Inter, Milan eller Juventus.

Många hävdar nog att det var just tillställningen på Old Trafford i England som är grunden för ett påstående likt att Roma skämmer ut den italienska fotbollen. Drömmarnas teater förvandlades till en mardrömmarnas teater, och den mest ledsamma och värsta mardrömmen i mitt liv ville aldrig nå sitt slut. När den väl gjorde det hade Roma vaknat för sent, men de vaknade inte på fel sida i alla fall. I just detta läge kunde Roma mycket väl ha skämt ut den italienska fotbollen genom att bege sig in i ett stort slagsmål efter slutsignalen, men icke sa Nicke. Dessutom visade ca. 4000 trogna tillresta romanistas sin klass genom att fortsätta sjunga Vendittis ”Roma Roma Roma” vid ett underläge med 6-0, det är stort.

Jag förstår inte resonemanget om att göra den italienska fotbollen till åtlöje. Snarare så tycker jag att giallorossi är ett ”guldkorn” som representerar den väl, och att Totti och hans Roma förgyller den ”stela och tråkiga” formen av fotboll.
En förlust i en kvartfinal i Champions League mot Manchester United med 7-1, ska inte få inträffa. Likaså som att Roma sticker ut i Italien med sitt unika spelsystem, så förgyller United den engelska fotbollen med sitt underbara och starka anfallsspel. Engelsmännen är bättre, och i tisdags så var de betydligt bättre än oss.

Jag tycker inte att det var den italienska fotbollen som blev förnedrad, utan det var Roma som blev förnedrade till fullo.

Vad är det då som skämmer ut den italienska fotbollen och gör den pinsam?
I årets upplaga av Champions League återfinns nu ett italienskt lag i semifinalerna, resten är från England. Om nu inte det hade varit något italienskt lag i slutet av turneringen så hade det visat Italiens svaghet.
I år så har Inter totalt dominerat Serie A och de har visat enorm styrka och klass, men de kom inte längre än till en åttondelsfinal i CL. Jag säger inte att Inter skämmer ut den italienska fotbollen genom att inte gå vidare från åttondelsfinalen, men de om något representerar Italien ute i Europa i år på grund av sitt starka ligaspel och rekord i antal vinster, och de är en faktor till frånvaron av den italienska klassen i CL.

Kasta mynt i huvudet på Anders Frisk.
Skapa slagsmål efter matcher i CL.
Spotta på danska spelare.
Muta domare i för att vinna ligan.
Döda en polisman i tjänst efter en fotbollsmatch.

Det är sådant som skämmer ut den italienska fotbollen.

Roma har visat vad de kan ute i Europa, och vi är stolta över vad de har åstadkommit.

7 comments:

Anonymous said...

AIK!

Anonymous said...

Så sant så sant... Roma har visat vad de går för. En match förändrar ingenting.

Aktivt Ledarskap said...

AIK?! Ja du Ervin, de är ganska bra... NOT!

Anonymous said...

Tack så mkt , precis vad man behövde läsa för att känna sig stolt igen!

Aktivt Ledarskap said...

Tack själv. Vi ska inte känna oss helt nere nu. Vi får inte glömma att allt slit innan Old Trafford var underbart och gav oss stor glädje.

Roma per sempre!

Anonymous said...

Grazie Roma!

Anonymous said...

Grazie Amadeo!