Thursday, June 7, 2007

Nyheter och rykten 7/6

____________________
Roma och många andra klubbar slåss om att få Monacos mittfältare Yaya Toure, mer känd som bror till Kolo Toure i Arsenal.
"Det är många klubbar som är intresserade av honom. Jag har fått förfrågan av Inter, Lyon, Roma, Everton och Arsenal. Alla vill prata med honom," säger agenten.
"Priset ligger omkring 150 miljoner kr."
____________________

____________________

Enligt Mauro Camoranesis agent så trivs inte landslagsmannen med sin situation i Juventus, och Roma skulle kunna vara ett alternativ för Camoranesi.
"Roma skulle vara ett underbart alternativ, han kan spela på alla mittfältsroller. Han skulle också få vara med tre lagkamrater från VM som han har bra relationer med, inklusive Francesco Totti.
"Fancesco har redan bjudit in Camoranesi att spela för Roma förra året, men det blev till slut inte så," förklarar agenten Sergio Fortunato.
____________________

____________________
180 miljoner eller ingenting. Romas ledning går ut med strikta direktiv. Sensis ståndpunkt är tydlig: Om budet inte är på 180 miljoner kr för Chivu så stannar han i giallorossi.
____________________

____________________
I väntan på ett beslut om Chivu säger han att han fortfarande har ett år kvar på kontraktet och att han inte har några motiv att lämna klubben. Detta kan verka som något bra, men så är inte fallet. Om Chivu stannar kvar i Roma utan att förlänga sitt kontrakt kan han i juni 2008 gå som Bosman till vilken klubb som helst utan att Roma får några pengar för affären. Chivus uttalande tvingar Roma att sälja, eller ge honom det kontrakt han vill ha.
____________________

____________________
Roma har bestämt sig, det blir Leverkusens Juan som ska ersätta Chivu om han går till Inter. Brasilianaren koster 70 miljoner kr, men nu har även Sevilla som har pengar sedan vinsten i Uefacupen gått in i kampen om Juan. I Sevilla kan han spela med sina landsmän, Daniel Alves, Fabian Luis, Renato och Adriano, men i Roma finns som bekant Taddei, Mancini och Doni.
____________________

Källor: Sporting Life, Channel4, Tutto Mercato Web

No comments: