Wednesday, February 28, 2007

Chievo 2-2 Roma 28/2 (Serie A)

Roma låg under med 2-0 efter dryga halvtimmen men Francesco Totti lyckades vända på steken genom att göra två mål, och på så sätt fixa ett oavgjort resultat.
Romas form den senaste tiden känns lite knackig, kanske går de gulröda runt på plan och tänker på matchen i Frankrike. Det gör jag i alla fall. Jag har inte längre Roma-abstinens, jag har CL-abstinens.
Totti gjorde vad han skulle i denna match genom att göra två mål mot Chievo som leds av mannen med den fula mustaschen (Gigi Del Neri). Tyvärr så missade han tre straffar i denna match vilket absolut inte är ett godkänt resultat av en spelare i Tottis kaliber.*

Första halvlek

Cheivos nyförvärv från Siena, Erjon Bogdani nickade in Semiolis fina inlägg i den 16:e matchminuten vilket gav de gulblå en tidig ledning. Vid detta mål såg Chivus ingripande inte helt hundra ut.
Hemmalaget fortsatte att ösa på och Roma såg som sagt ut att tänka på något helt annat än på dagens match. Jag tror inte att Totti & co är i en liten formsvacka, utan de har säkert också CL-abstinens.
Efter en halvtimme spelad på Stadio Bentegodi så utökade åsnorna sin ledning genom Franco Semioli. Här gör Pancuccis ersättare Cassetti ett bedrövligt försvararbete. Och ja, Semioli är jag en stor beundrare av. Och ja, jag varnade för honom i ”Inför Chievo – Roma 28/2”.
Precis efter Chievos mål får Roma en hörna. Cassetti tar en liten revansch på sig själv genom en fin nickskarv till Totti som språngnickar in 2-1 ur en snäv vinkel.

Andra halvlek
Två minuter in andra halvlek så kämpar sig il capitano förbi Chievos försvare och trycker in bollen halvliggande ungefär vid straffområdeslinjen. Spelare i Chievo börjar då gnälla för ruff på Totti men domaren friar, helt rätt. Genom det målet hade Totti nu utjämnat till 2-2.
Han har nu gjort 16 mål i Serie A och leder skytteligan med tre mål före Fiorentinas Luca Toni.
På slutet räddar Doni en poäng för romarna genom att göra två mycket avancerade räddningar. Doni har varit en av de mest tongivande spelarna denna säsong och det är glädjande att läsa att han är öppen för en förnyelse av sitt kontrakt.

Matchen slutar alltså 2-2 och i överlag var det ingen vidare match. Roma bjöd på taffligt försvarsspel men visade prov på stark mentalitet genom att hämta upp det underläge de befann sig i.

* Totti missade inte alls tre straffar, jag bara ljög.

Luciano Spalletti: "Chievo visade mer energi i början av matchen och förtjänade att leda med 2-0. Underlaget på gräsmattan passade inte alls våran spelstil, och vi var inte särskilt bra på att hålla ihop våra olika lagdelar. När vi väl började spela med lite mer kvalitet, så gick det genast bättre. Francesco Totti var snabb på att ta tag i matchen när något går fel, så som han alltid brukar göra. Och jag måste berömma hela laget som spelade upp sig i andra halvlek. Vi vände matchen till ett oavgjort resultat i alla fall."

Startelva: Doni, Cassetti, Mexes, Chivu 78', Tonetto, Wilhelmsson, De Rossi, Pizzaro, Tavano 63', Perotta, Totti
Inhoppare: Vucinic 63', Ferrari 78'
Målskyttar: Totti 34', 50'
Varningar: Pizzaro, Perotta