Tuesday, February 27, 2007

Inför Chievo - Roma 27/2


Imorgon bär det av till Verona för att möta Chievo i den 25:e omgången av Serie A. Chievo ligger för nuvarande på en 15:e plats i ligan med 22 poäng. Det är en mycket viktigt match för Chievo eftersom det är ca sju lag som ligger och kämpar om positionerna där nere i tabellen.

De gulblå från Verona har många duktiga anfallare som Obinna, Pellisier och Tiribocchi som vi måste se upp med. Kanske blir det Mexes/Chivu som tar hand om den uppgiften. Chivu är iallafall med i truppen efter lite skadeproblem. På mittfältet ser vi även Semioli (stor beundrare av honom) och Zanchetta.

Jag tror att giallorosso kommer ställa upp med en liknande startelva som mot Reggina. Som sagt så kanske Chivu spelar istället för Ferrari då han är tillbaka från skadan. Det ska tilläggas att Ferrari har gjort ett par mycket stabila insatser under den senaste tiden. På kanterna saknas Mancini och Taddei som båda avstod från dagens träning. Så det blir nog "Chippen" och "Ciccio" på kanterna. Även om Tavano var kass i förra matchen, endast målet som var bra. "Chippen" och Ciccio", "Chippen" och "Cicco". Det låter kul, hehe. På topp blir det väl il capitano om nu inte några problem med hans rygg dyker upp innan matchstart. Hoppas han får en straff och skjuter sönder Chievos målvakt.

Chievos tre senaste matcher:
Chievo - Torino 3-0
Palermo - Chievo 1-1
Chievo - Inter 0-2

Romas tre senaste matcher:
Roma - Reggina 3-o
Empoli - Roma 1-0
Roma-Parma 3-0

Roma får se upp med Chievo, det är ingen lätt match. Deras två senaste resultat visar styrka. 1-1 borta mot Palermo är mycket bra gjort och senaste matchen mot Torino kunde skrivas till en övertygande seger. Roma verkar också på uppåtgående, mycket fint skönlir från romarna i senaste matchen iallafall. Jag tror det kan bli mycket mål i denna match. Mötet hemma slutade i och för sig 1-1, men säsongen 2005/06 kunde resultaten skrivas till 4-0 och 4-4. Så det kanske blir ett fyrverkeri även imorgon och tror att vargarna från Rom kommer äta upp åsnorna från Verona. Hmm, äter vargar åsnor förresten? Ska kolla upp det...
Trolig startelva:
Doni, Panucci, Ferrari, Mexes, Tonetto, Tavano, De Rossi, Pizzaro, Wilhelmsson, Perotta, Totti

2 comments:

Anonymous said...

Jag tror de äter åsnor. hahaa

Anonymous said...

annars lär de börja göra det på onsdag ;)