Sunday, February 25, 2007

Roma 3-0 Reggina 25/2 (Serie A)


Dagens match mot Reggina slutade med en övertygande vinst för giallorosso och Francesco Tavano fick göra sitt första mål i Romas tröja. Innan avspark kunde denna match ses som en hyfsat svår sådan. Reggina har spelat mycket bra i ligan trots att de började på elva minuspoäng i somras.
Nyckelspelare som Taddei, Mancini och halvskadade Chivu fick vila under eftermiddagens drabbning. Detta öppnade plats för il chip på vänstekanten, och Tavano fick starta på högerkanten. Som romanista var man lite nervös inför matchen eftersom Reggina överraskat i årets upplaga av Serie A, och dels för att onsdagens match mot Lyon kunde sitta kvar i benen. Men trots allt gick det vägen och Roma spelade ut syditalienarna i denna omgång av den italienska calcion.

Första halvlek
Roma startade bra och hade en hel del chanser i första halvlek, det handlade mycket om planens gigant Pizzaro. Det kan tyckas att Pizzaro skulle ha gjort minst ett mål innan halvtid, men icke sa Nicke. Regginas målvakt Campagnolo spelade bra och stod i vägen för det mesta, trots att stolpen agerade som hans bästa vän vid ett tillfälle. När domaren blåser för halvtidsvila kan Campangnolo gå ut till Olympicos omklädningsrum utan att ha behövat hämta ut bollen ur nätmaskorna, vilket han ska vara tacksam för.

Andra halvlek
I andra akten av dagens match tar Roma ledningen med 1-0 i den 55:e minuten då Totti skjuter (eller passar?)en frispark som hamnar på Tavanos fötter i en misstänktsam offsideposition. Där gör han inga misstag utan lägger säkert in matchens första mål och även sitt första mål i Romas tröja. Mycket trevligt och roligt för "Ciccio", men sett under hela matchen lyckades han inte särskilt bra. Hans första mål räddar hans insats från ett underkänt resultat till ett godkänt i denna match. "Chippen" var betydligt mer alert på sin kant och spelade bra tills han fick kliva av i den 87:e matchminuten till förmån för Vucinic.
När runt en timme är spelad på Stadio Olympico får Roma en hörna, på denna passar Mexes på att språngnicka in 2-0 för de gulröda. Han och hela laget visar stor glädje efter målet vilket var otroligt skönt att beskåda. De visade en äkta glädje och kärlek till varandra, det är alltid lika trevligt att se De Rossi jubla efter sina lagkamraters mål. Efter Romas utökning fortsätter Reggina arbeta sig in i matchen och skapar några farliga chanser men Romas sista utpost Doni gör en mycket bra match. Han går från klarhet till klarhet, en stormålvakt helt enkelt

Med en kvart kvar av matchen dribblar Totti förbi två spelare på vänsterkanten och fortsätter in i straffområdet, väl där möts han av ett hårt försvar som orsakar en straff till Romas fördel. Totti går fram till straffpunkten, och det första jag tänker är; "Han får inte missa. Nej, det får han fan inte. Inte igen. Kom igen nu Francesco!". Förut så behövde jag inte ens tänka då Totti skulle lägga en straff. Nu behövar jag oroa mig, varenda jävla gång. Vart finns hans ögon? Hans ögon som vid straffmålet mot Australien i sommarens VM-slutspel bara ville en sak. Få in bolljäveln i mål. Inget annat.
Totti missar även denna straffen och har nu gjort 4 straffmål på 10 försök, inte godkänt. Inte alls godkänt.
Jag vill be Mister Spalletti fundera på om det är dags för att byta straffskytt. Men det är det nog inte han som bestämmer, så länge Totti är på plan så tar han hand om straffarna. Hoppas inte vi får någon straff med oss i returmötet mot Lyon, för sekunden innan Totti slår denna eventuella straff kommer jag att dö.
Magica Roma bjöd faktiskt på ett till mål innan slutsignalen ägde rum. Det var den ytterst målfarliga ytterbacken Panucci som slog in 3-0 efter inbytta serben Vucinic mycket fint spelat fram bollen.

Hela laget spelade mycket bra idag, en väl genomförd match. Nu får Totti gå hem och öva straffträning och resten får ladda tills onsdagens match mot Chievo.

Startelva: Doni, Panucci, Ferrri, Mexes, Tonetto, Tavano 61', De Rossi, Pizzaro, Wilhelmsson 87', Perotta 76', Totti
Inhoppare: Taddei 61', Cassetti 76', Vucinic 87'
Målskyttar: Tavano 55', Mexes 65', Panucci 90'
Varningar: Mexes, Pizzaro, Totti

Bästa spelarna i Roma:

#7 Pizzaro.................#5 Mexes..............#32 Doni


Sammandrag av matchen: http://www.dailymotion.com/video/x1b3g3_roma-3-reggina-0

2 comments:

Anonymous said...

Pizzaro är grym! Vilken lirare vi har i honom. ;) Även skönt att Tavano fick göra mål!

Anonymous said...

Jag tycker det är bra med länk till sammandrag i matchrapporterna.