Saturday, March 3, 2007

Ascoli - Roma (Serie A) 3/3

Jag skriver en matchrapport om en match vars slutresultat inte spelar någon som helst roll, inte för mig i alla fall. Spalletti väljer att vila spelare som Doni, Mexes, Tonetto, De Rossi, Taddei, Mancini och Perotta. Men det är helt sjukt att inte Totti får vila, han om någon måste vara helt frisk mot Lyon. Om Totti hade gjort åtta drömmål idag men inte kunnat spela på tisdag skulle de åtta målen vara ett minne blott.

Första halvlek
Det var alltså sju nyckelspelare som fick vila från startelvan idag. Trots allt ligger allt fokus på CL, inte på scudetton.
Romas förra keeper Eleftheropoulos stod mellan stolparna för Ascoli. Han fick ingripa redan efter en minut då Tavano fick iväg ett skott mot mål. Senare så hade Cassetti en nick som räddades på mållinjen av Andrea Soncin. Panucci nosade också efter ett mål men inte han heller fick in bollen, samma sak när Vucinic hade ett bra läge men befann sig i offsideposition.

Inget mål för Roma i första halvlek, tyvärr. Däremot fick Ascoli in en boll i efter inte ett helt okej försvarsarbete av Chivo. Ascolis Soncin ger allstå hemmalaget ledningen med 1-0 efter ca en halvtimme.

Eleftheropoulos fortsatte att spela mycket bra och räddade en farlig nick från Panucci innan domaren blåste för halvtid.

Andra halvlek

Efter att en timme är spelad så väljer Spalletti att byta in De Rossi och Mancini för att få lite fart i spelet. Detta gav snabbt en injektion för de gulrödas spel. De Rossi började med att skjuta en volley på "Chippens" inlägg och efter det avfyra ett långskott som tyvärr gick utanför. Amantino var också pigg och skapade en hel del.

Elefanten var mycket bra i mål och räddade åter en nick från Panucci och avväpnande Tavano en gång till. Men på