Monday, March 19, 2007

Max Tonetto debuterar för Italien 19/3

Den 28 mars spelar Italien mot Skottland då de fortsätter sin kamp mot EM 2008. Förbundskaptenen Roberto Donadoni har tagit ut tre spelare från Roma. Max Tonetto, Daniele De Rossi och Simone Perotta är de som ska försvara den gulröda färgen i Italiens trupp.

I årets upplaga av Serie A har Romas vänsterback övertygat. Max Tonetto är mycket väl värd en plats i Italiens trupp och att han gör debut vid en ålder av 33 är stort. Hoppas det går bra för Max och att han kommer få starta mot skottarna.

Matchen mot Skottland är mycket viktig då de ligger två poäng före de azurblå, och en vinst skulle betyda att Italien går om Skottland i grupp B.
Kval-grupp B

1. Frankrike - 9
2. Skottland - 9
3. Italien - 7
4. Ukraina - 6
5. Litauen - 4
6. Georgien - 3
7. Färöarna - 0

Noterbart är att Panucci inte återfinns i Italiens spelartrupp. Jag är inte insatt över omständigheterna men jag tycker att han förtjänar en plats i truppen.

Il Capitano finns inte med i laget, men det spekuleras att han är öppen för en comeback i landslaget. Jag hoppas att det inte blir så, visst är det trevligt att se Francesco i landslaget men jag vill att han ska ge allt för Roma den här säsongen. Nu när vi har chans att vissa storklubarna och andra fans vad vi går för ute i Europa.

Max Tonetto

No comments: