Sunday, March 11, 2007

Roma 3-1 Udinese (Serie A) 11/3


Nu var det åter dags för match efter Romas fantastiska insats mot Lyon nere i Frankrike. Spalletti stod inför ett möte med sitt gamla succélag Udinese, som han lyckades ta till Champions League för ett par år sedan. Truppen var nästan komplett, det fattades bara Panucci som fortfarande känner sig dålig av en influensa och den långtidsskadade Aquilani. Jag tycker det vore dags att Alberto kommer tillbaka snart, Pizzaro och De Rossi kan inte helt ensamma ta hand om innermittfältet.
Udinese hade ett par viktiga kuggar borta från spel i kvällens match. Till exempel så var deras landslagsspelare och spjutspets Vincenzo Iaquinta borta från spel pga. en skada vilket inte gav Udinese några särskilt stor odds.

Första halvlek
Roma satte full fart från början och var mycket nära ett ledningsmål efter ca 40 sekunder. Taddei driver upp bollen och serverar Totti som jag tycker borde göra mål i det läget, men bollen går precis utanför stolpen.
Roma fortsätter att ösa på framåt och fullständigt dominerar matchen, och det ger så småningom utdelning. I den 34:e minuten får Roma straff efter seriens bästa vänsterback Tonetto följt med upp i anfallet. Den något olyckliga försvararen i Udinese får bollen på sin hand och straffen är solklar. Nu återstod det en fråga, skulle Totti missa sin sjunde straff på sitt kommande elfte försök? Svaret var nej, Totti fintar bort De Sanctis och lägger bollen vid den högra stolpen.
Kort efter ledningsmålet får Totti ett friläge men missar detta ypperliga läge också, men han rättar upp sin miss genom att göra en fin assist till Perottas 2-0 mål i den 40:e matchminuten. Il Capitano slår ett fint inlägg, och Perotta springer sig fri och nickar in bollen. Här ska det tilläggas att Udineses försvar var under all kritik och markeringen kan liknas med pojklagsfotboll.
Första halvlek slutar 2-0 till Romas favör men siffrorna kunde ha varit betydligt större.
Udinese måste ha varit frustrerade och fick nog en rejäl utskällning nere i omklädningsrummet på Olympico.

Andra halvlek
Udinese verkar vara lite mera på hugget i den andra halvleken i alla fall. Efter 10 minuter in i andra halvlek får Di Natale ett bra läge efter en klantig nick av De Rossi men det resulterar som tur var inte i ett baklängesmål.
I den 61:a minuten blir Cassetti fult kapad och Roma får en frispark 30 meter från mål ute på högerkanten. De Rossi slår ett fint inlägg och Totti får efter det börja suga på sin tumme eftersom han språngnickar in 3-0 till sitt gillorossi. Tottis egenskaper då det gäller huvudspel verkar ha utvecklats den senaste tiden och nu har han lyckats göra 18 mål i denna upplaga av Serie A. Bravisimo!
Bortalaget får utdelning på sitt uppsving i den andra halvleken då Gyan Asamoah nickar in reduceringen på en hörna i den 70:e minuten. Här agerar Ferrari något tveksamt som annars stod för en helt okej insats.
Totti har en till farlig nick som tyvärr inte går in mål och Udinese fortsätter rada upp ett par halvfarliga chanser, men matchen slutar 3-1.

I den 82:a minuten får ”Chippen” komma in på plan till förmån för Mancini. Amantino uppträder då som en liten barnunge och ser allmänt ynklig ut. Precis när matchen är slut springer han ned till omklädningsrummet. Här tackar man inga fans, ingen domare, ingen motståndare och man kan inte ens lyssna på ”Grazie Roma” i en enda sekund. Jag börjar bli trött på hans beteende, men hans mål mot Lyon kan ingen ta ifrån honom.


Startelva: Doni, Cassetti, Mexes, Ferrari, Tonetto, De Rossi, Pizzaro, Taddei, Mancini 82', Perotta, Totti 89'
Inhoppare: Wilhelmsson 82', Vucinic 89'
Målskyttar: Totti 34', 61', Perotta 40'
Varningar: Inga varningar

Bästa spelarna i Roma:

#10 Totti................7# Pizzaro........22# Tonett


No comments: