Saturday, April 28, 2007

Inför Roma - Lazio 28/4


Roma (2:a, 68 poäng) - Lazio (3:a, 57 poäng)
Söndag, 29 april, kl. 15.00
Stadio Olimpico, Rom, Italien

Roma har förlorat derbyt i höstas med 3-0 och åkt ut ur Champions League mot Manchester United med 7-1 på bortaplan. Det är två mycket tunga resultat i två mycket betydelsefulla matcher. Därför är det nu dags för revansch!

Roma har 11 poäng ned till tredjeplatsen och Lazio, det ska mycket till att de går förbi och slutar två i årets Serie A. Förmodligen slipper de gulröda tänka på att försvara andraplatsen och istället inrikta sig på hämnd och att krossa de små bönderna. FORZA LUPI!

Spalletti lär ha haft huvudbry hela veckan eftersom Totti inte har kunnat träna ordentligt pga. problem med sin rygg/höft. Men det mesta lutar nu till att Il Capitano kommer att spela från start, det ska ju mycket till för att en romanista missar ett derby.

"Inter är värdiga vinnare av Scudetton, och nu är vi enbart fokuserade på att slå Lazio," säger Christian Panucci.
"Vi har haft en bra säsong, bättre än förra året, och en vinst på söndag skulle vara grädden på moset.", tilläger han.

Lazio har också haft en mycket bra säsong, de vann som sagt derbyt med hela 3-0 och ligger på en tredjeplats i ligan. Det här derbyt är en mycket viktig match för de babyblå då Milan och Empoli är strax bakom i tabellen. Så för Roma gäller det att vara hungriga som vargar och vara med från början av matchen.

Aktuella nyheter och form:

Roma
Atalanta 2-1 Roma (Serie A)
Inter 3-1 Roma (Serie A)
Roma 4-0 Sampdoria (Serie A)

Som vanligt är Martinez borta för Roma. Okaka är halvskadad och backarna Cassetti, Ferrari är avstängda. Ser något tunnt ut på den defensiva fronten. Och Aquilani är tillbaka i truppen, men fortfarande matchotränad.

Trolig startelva: Doni; Panucci, Mexes, Chivu, Tonetto; De Rossi, Pizarro; Taddei, Perrotta, Mancini; Totti (Vucinic)

Lazio
Lazio 0-1 Fiorentina (Serie A)
Lazio 0-0 Chievo (Serie A)
Ascoli 2-2 Lazio (Serie A)

Lazio har endast två poäng på sina tre senaste matcher mot något medelmåttiga lag, och deras nuvarande form är sådär, men ett derby är ett derby.
Saknas i Lazio gör Mauri och Cribari börjar på bänken då han inte är helt frisk.

Trolig startelva: Peruzzi; Behrami, Siviglia, Stendardo, Zauri; Mutarelli, Ledesma, Mudingayi, Jimenez; Rocchi, Pandev.

----------------
En vinst imorgon är ett måste, en vinst här och en vinst i Coppa Italia kommer att fullborda en mycket bra säsong för vårt giallorossi.

Jag tror att Totti kommer göra två mål (ett på straff) imorgon och befästa sin ledning i skytteligan, sedan så gör Perrotta, Mancini och Mexes ett vardera. Lazios Rocchi gör ett tröstmål och vi vinner med 5-1.

Roma per sempre!

No comments: