Saturday, April 14, 2007

Inför Roma - Sampdoria 14/4



På torsdagens presskonferens sa Romas Phillipe Mexes: " Vi spelade mycket dåligt mot Manchester, och vi vill be om ursäkt till våra fans".
"Vi får fortsätta träna på och jag tänker spela bra redan på söndagens match mot Sampdoria. Spalletti sa före träningen att fortsätta framåt och inte släppa taget nu, eftersom vi måste försvara andraplatsen i lagan och vinna Coppa Italia."


Även den framtida lagkapten, Daniele De Rossi har betonat vikten av att fortsätta kämpa på för att behålla andraplatsen i Serie A.

Nu är det god tid att blicka framåt, och försöka glömma vad som hände i Manchester.

En vinst i morgondagens match mot Sampdoria kan betyda oerhört mycket för giallorossi. Dels för att få något annat i tankarna än det fruktansvärda nederlaget i England, och dels för att vi måste hålla undan för merda Lazio i ligaspelet. Vi ligger nu sju poäng före våra småbröder, de har en relativt lätt match mot Ascoli och är i god form, så en vinst imorgon är mycket betydelsefullt.


"Det är en match för riktiga män," säger Christian Chivu om kommande match. Sampdoria är inget dåligt lag, och den just nu psykologiska aspekten gör nog matchen ännu tuffare.

Sampdorias manager, Novellino har sagt att han är rädd för att Roma kommer att ge igen så snabbt som möjligt, och påminner även om Romas utspelning i förra mötet mot hans lag, den här säsongen.

Aktuella nyheter och form:

Roma
Manchester United 7-1 Roma (CL)
Catania 0-2 Roma (Serie A)
Roma 2-1 Manchester United (CL)

Tonetto, Aquilani, Taddei och Martinez är inte tillgängliga. Totti har lite skade problem, och Cassetti avstod från dagens träning pga. feber.

Trolig startelva: Doni; Cassetti, Mexes, Chivu, Panucci; De Rossi, Pizzaro; Tavano, Perotta, Mancini; Totti

Sampdoria
Sampdoria 1-0 Torino (Serie A)
Chievo 1-1 Sampdoria (Serie A)
Sampdoria 1-1 Palermo (Serie A)

Bollmottagaren och målskytten Bonazzoli skadade sig nyligen och är borta resten av säsongen, ett stort avbräck för Sampdoria. Och en annan anfallare i Francesco Flachi är avstängd pga. att ha nyttjat droger.

Startelva: Berti; Maggio, Falcone, Accardi, Zenoni; Volpi, Franceschini, Palombo, Del Vecchio; Quagliarella, Bazzani

----------
Vi får hoppas att Il Capitano och Roma höjer sig, och imorgon visar allt det vackra som Roma står för. Dessutom ska det bli intressant att följa Sampdorias Palombo och Quagliarella, som Roma sägs vara intresserade av.

Roma per sempre!

No comments: