Sunday, April 15, 2007

Roma 4-0 Sampdoria (Serie A) 15/4

En bra dag för en romanista som jag. Solen skiner som den gör en vacker sommardag, Giallorossi vinner, Totti spelar som en gud, Merda spelar oavgjort mot Ascoli och mina "favoriter" (Caracciolo och Iaquinta) gör båda mål i helgens omgång av Serie A.

Möten mellan Roma och Sampdoria brukar sluta med en vinst för giallorossi, så blev det även denna eftermiddag. Slutresultatet kunde tillslut skrivas till 4-0, efter två mål av Il Capitano och ett vardera för backarna Ferrari och Panucci.
Mister Spalletti valde att spela Tavano från start istället för Wilhelmsson och Ferrari fick spela som mittback medans Chivu spelade på vänsterkanten, vilket han gjorde mycket bra. Startelvan var samma som mot Man United förutom att Cassetti och som sagt Wilhelmsson inte började på plan.

Första halvlek
Roma började något stelt och trögt för att senare få igång sitt fina och snabba anfallsspel. Totti gjorde 1-0 för sitt Roma i den 21 matchminuten med ett välplacerat skott från ca. 20-25 meter som Berti i Sampdorias mål inte hade något att göra på. Francesco var fullständigt lysande i dagens match och det var en fröjd att se honom på det här spelhumöret.
Sampdoria hade inte särsklit mycket i anfallsväg, enbart Qagliarella blixrade till någon enstaka gång. Annars så var Roma förtjänta av mer än ett mål, men första halvlek slutade som sagt med bara ett mål för hemmalaget.

Andra halvlek
Ett Roma på spelhumör är inte lätt att handskas med och de fortsatte att ösa på framåt. "Chippen" kom in på plan efter att en kvart var spelad in i den andra halvleken till förmån för Tavano. Svensken gjorde ett piggt inhopp med två fina framspelningar till Mancini som tyvärr inte resulterade i mål.

I den 68:e minuten får Roma en snabb spelvänding där Mancini tillslut får fram bollen mycket fint till Totti som enkelt kan rulla in bollen vid Bertis högra stolpe. Det målet innebar att Totti nu är uppe i imponerade 20 ligamål. Forza Totti!

Matteo Ferrari som idag lirade från start i Romas backlinje kunde göra 3-0 på nick med en kvart kvar av matchen efter ett fint inlägg av Totti, och Serie A målfarligaste högerback, Panucci fastställde slutresultatet till hela 4-0 i slutet av matchen.

Det var kul att skåda ett Roma, sugna på revasch efter förnedringen på Old Trafford. Bäst i dagens Roma var självklart Francesco Totti som spelade riktigt bra. Även Cristian Chivu stod för en fin insats på sin vänsterbacksposition.
En annan kul händelse var när den målfirande-kåta De Rossi blev allt för till sig efter Ferraris mål. De Rossi tänkte hoppa upp på Ferraris rygg men målskytten hinner precis ducka och allt man ser är en Daniele som flyger förbi. Grazie Daniele!

Startelva: Doni; Panucci, Mexes, Ferrari, Chivu; De Rossi, Pizzaro 87'; Tavano 61', Perotta 85', Mancini; Totti
Inhoppare: Wilhelmsson 61', Faty 85', Vucinic 87'
Målskyttar: Totti 21', 68', Ferrari 73', Panucci 89'
Varningar: De Rossi