Wednesday, April 18, 2007

Inter 1-3 Roma (Serie A) 18/4

Fotbollsporr i Milano!
Roma visade vad de, och italiensk fotboll går för genom att besegra Inter på deras hemmaplan. Därmed fick deras firande vänta och deras första förlust kunde inkasseras efter Francesco Tottis frisparksmål i slutminuterna. Forza giallorossi!

Fösta halvlek
Roma börjar mycket piggt och håller sedan sitt fina spel igenom hela första halvleken. Ferrari som spelade bra senaste gör även i denna match en mycket god insats och plockar bort både Adriano och Ibrahimovic.
Det syns väl att giallorossi är revanschsugna då de spelar ut hela sitt register med ett bländande anfallsspel. En viktig faktor till Romas dominans i första halvlek var spelfördelaren Pizarro. Vilket passningsspel och spelförståelse han visar upp gång på gång!

Inter hade i stort sätt ingenting förutom ett våldsamt ribbskott av den känt hårdskjutande serben, Stankovic.

Jag har ingen statistik över bollinnehavet i den första halvlek men Roma måste ha uppåt 55-60 %. Mancini, Chivu och ”Chippen” kom allt som oftast runt på kanterna, och oroade Inters försvar. Svensken gjorde en mycket bra halvlek och var inblandad i mycket som hände framåt, och blev ett antal gånger fult nedsparkad.

Första halvlek slutar med ett mål för de gulröda, men det kunde ha blivit mycket mer. Chivu är mycket nära att göra mål på en frispark men bollen går över. När alla i Inters lag tror att Totti ska skjuta frisparken (även jag, även tv-kamerorna) så stegar Chivu fram och klipper till bollen men tyvärr så går den en liten bit över.
Mancini var också nära med ett skott i ribban efter fint samarbete med Wilhelmsson.

Men första halvlek slutar alltså bara med ett mål och det görs utav Simone Perrotta. Efter ett bra tryck, långt inne på Inters planhalva, hittar De Rossi en framrusande Chivu som tunnlar Inters Cambiasso och bollen når slutligen Perrotta som slår in bollen i öppet mål i den 44:e minuten.

Andra halvlek
Inter verkade vara på hugget och vaskar direkt fram en mycket farlig målchans genom Figo, men som tur var träffade dennes skott en stillastående och överviktig Adriano. Några minuter därefter orkar brasilianaren inte stå upp längre pga. alldeles för många kilo på kroppen. Han beslutar att vila lite och lägger sig mitt framför vår helt oförstående målvakt Doni.
De flesta grymtar väl lite mindre valda ord, och bryr sig inte mer om det. Men nu är det så här, i den här typen av sport finns det en domare som styr och ställer, och inte alltid så värst bra. Dagens domare, Trefoloni gjorde det mindre bra. Han bestämmer sig för att blåsa straff och inte fan vet jag varför han gör det. Kanske för att han vill minska Romas dominans i matchen? Kanske för att han tycker det är kul? Det måste vara den värsta straffen jag sett. Helt sjukt hur han kan blåsa för straff där. Merda Trefoloni!

Efter straffen som Materazzi sätter hårt på Donis vänstra sida så börjar det bli dålig stämning hos Romas spelare. Pizzaro börjar med att kapa Figo hårt, mycket hårt. Och det leder till ett gult kort. Mexes blir också sur och drar på sig en varning efter gruff med Inters Materazzi och missar därmed nästa match i ligan.

Efter hemmalagets utjämning blir Roma något tafatta och Inter trycker på för ett mål till. Doni storspelar i Romas mål och Inter lyckas inte få in någon mer boll, men de fortsätter med sina filmningar. Inbytta Cruz filmar två gånger om och tillslut fixar han en frispark i farligt läge, men som tur är ska visst Zlatan lägga Inters frisparkar. Det är bara att tacka och ta emot.

Precis när man sitter och svär över domarens insats och hoppas på att vackra giallorossi i alla fall ska få med sig en poäng ifrån Milano så får Roma en frispark. Den här gången släpper inte Il Capitano den, absolut inte. Ingen klockren träff, men bollen touchar på Figo i muren och letar sig in bland nätmaskorna. TOTTIGOOOL! Helt underbart att vara romanista just i det här läget, och helt underbart skåda Romas glädje efter det som visade sig vara segermålet.

Men slutresultatet skrevs inte till 1-2 utan till 1-3 efter han avbytaren Cassetti rullat in Romas tredje mål via stolpen i den 95:e minuten. Så skall en match avslutas!

Merda Lazio spelade 0-0 hemma mot Chievo och nu har Roma ett starkt grepp om andraplatsen. Dessutom fick Inters firande vänta och så kan vi sätta dit en liten etta i Inters förlustkolumn.

Startelva: Doni; Panucci, Mexes, Ferrari, Chivu; De Rossi, Pizarro; Wilhelmsson 74', Perrotta, Mancini 78'; Totti
Inhoppare: Cassetti 74', Vucinic 78'
Målskyttar: Perotta 44', Totti 89', Cassetti 95'
Varningar: Mexes, Doni, Pizarro