Thursday, April 19, 2007

Spalletti: Inter är fortfarande bäst 19/4

Roma spelade bra i gårdagens match och förstörde Inters firande av Scudetton. Men Spalletti tycker att Inter är värdiga vinnare i år.

”Det var en öppen match med full av intensitet och ett jämt resultat ram till slutet av matchen,” säger Mister Spalletti.

”Inter spelade bra och hade press på oss en bit in i matchen, men vi reste oss trodde på oss själva. Det är ett perfekt och tungt resultat.”

Vid en vinst för nerazzurri så skulle de ha säkrat sin Scudetto men Roma tog istället in tre poäng.

”Skulle jag trösta Roberto Mancini? Om något, så skulle han trösta mig!” skämtar Spalletti. ”Men när man får skjuta upp ett party så blir det alltid bättre till slut, mer folk kommer och det blir mera högljutt.”

På grund av dödsskjutningen av en polisman i Catania i februari, så blev då alla matcher i den italienska fotbollen uppskjutna. Och den omgången spelades alltså igår.

”Vi skulle troligtvis ha mer chans att öppna upp kampen om Scudetton om vi hade spelat då. Men med tanke på Inters fortsatta dominans i ligaspelet så tvekar jag på att det hade gjort någon skillnad. De förtjänar att vinna titeln efter allt de har gjort den här säsongen.”

I och med Romas 3-1 vinst igår så greppar de taget om andraplatsen i Serie A och är nu hela 11 poäng före Lazio. Och det kan förhoppningsvis bli mer då det är derby nästa vecka.

”Det är väldigt viktigt, det är i såna matcher man aldrig vet hur resultatet slutar, speciellt när man möter lag som Lazio som har haft en underbar andra halva på säsongen.”

Källa: Channel4

No comments: