Monday, April 23, 2007

Inter har vunnit Scudetton, och snart är det derby 23/4

Snart är det derby och man får finna sig i att Inter har vunnit Scudetton 2006/07 på ett mycket respektingivande sätt. Det finns absolut inga ursäkter till deras framgång, likt att ligan inte var som den brukar vara pga. poängavdrag och att Juventus nu spelar i de lägre divisionerna.

Inter krossade Romas rekord, ett rekord som nu kan skrivas till hela 17 raka vinster. De vann även den Italienska Supercupen i början av säsongen mot de gulröda, efter att ha vänt ett underläge med 0-3. De kunde även ha säkrat Scudetton i förra omgången av Serie A, hemma på San Siro mot Roma, men tack och lov så kunde Il Capitano göra mål i den 89:e minuten då han skickligt vallar en frispark in i mål via Inters Figo. Och förhoppningsvis kan de gulröda ta hem en titel i år. Jag ser inte en seger i Coppa Italia som något jättestort och glädjande, däremot ser jag att en vinst mot just Inter i en final är jättestort och mycket glädjande.

Nu till att knyta an till påståendet att ligan skulle ha sett annorlunda ut om Milan, Fiorentina, Lazio hade börjat på noll poäng, och om Juventus hade varit delaktiga i årets Serie A.
Självklart hade ligan sett annorlunda ut. Fiorentina och Toni hade varit och nafsat Roma i hälarna. Vi hade sluppit små laziales med mindervärdeskomplex på SvenskaFans, Foro Romano som hävdar att Lazio hade varit före Roma om de inte hade börjat med tre ynka minuspoäng. Buhu, det är synd om de små liven. Milan hade vart med och kämpat om Scudetton, även om de inte hade haft en enda chans mot den här säsongens Inter. Och om Juventus hade varit med i Serie A så hade naturligtvis inte Milanolaget varit lika dominanta och vunnit i år. Moggi hade nog på ett eller annat sätt sett till att ge sitt lag någon straff och offsidemål hit och dit. Då hade ju inte Inter haft en enda chans.

Hur har det gått för Roma då? De har visat att vi är att räkna med ute i Europa trots det förnedrande uttåget i Champions League. 7-1 förlusten gav den vackra sagan inte ett helt värdigt slut. Alla vår älskling Francesco Totti visar storform och har så här långt gjort hela 21 mål i ligan. Vi har fått en svensk i laget, en mobbad Pizarro har visat vilken stor spelare han är, en gubbe i Max Tonetto har visat sig vare en av Serie A bästa spelare i år, ännu en mobbad spelare i Amantino Mancini gör mer överstegsfinter på fyra sekunder än vad jag har lyckats med under hela min fotbollskarriär (ca 8 år) och en underskattad Doni har visat sig vara en stormålvakt.
Roma har även skickat ut det franska storlaget Lyon ur Europas största turnering. De har vunnit mot Manchester United på Olimpico, de har förlorat mot merda med 3-0, de har även torskat mot lag som Ascoli och Reggina men vunnit mot lag som Milan och Inter.

Ett utdrag ur SvenskaFans, Roma i veckan:
”Roma å andra sidan är ett tekniskt och snabbt lag. Tempot som vi kan prestera har bara sin like i Arsenal och liksom Arsenal har vi problem när lag backar hem och parkerar kring eget straffområde. Då försvinner ytorna och vår fart betyder ingenting. Då är det istället det tuffa duellerna inne i straffområdet som vi måste vinna och tyvärr så har vi inte spelarna som kan göra det.” (Andreas Johansson)

Det är det här som skiljer ett mästarlag (Inter) mot ett icke mästarlag (Roma). Jag kommer att fortsätta att tjata om att vad Roma och Spalletti behöver är något/någon som kan förändra en matchbild. När bottenlag (Ascoli, Reggina) backar hem mot ett spelskickligt Roma som behöver fart i sitt spel, så dör hela Spallettis lagbygge och idé.
Jag kommer även att fortsätta tjata om spelare som Palermos Caracciolo och Udineses Iaquinta. Bara att bita ihop, Il grande Capitano [tidigare Romaante] med flera. Det är spelare som skulle kunna förändra Romas matchbild då vi inte kan lyfta in bollar på någon spelare inne i boxen, eftersom vi inte har någon sådan spelartyp.


Nu är det nog för idag, det blev ett något långt inlägg. Och nu är det fokus som gäller, på söndag ska vi krossa Merda Lazio. Och förhoppningsvis är det inte Trefoloni som dömmer den matchen…

Roma per sempre!

3 comments:

Anonymous said...

Kul läsning! Jag tycker också att Iaquinta skulle vara bra i ROma.

Forza Roma!

Anonymous said...

Jag tycker att en seger i Coppa Italia betyder mycket. Det är viktigt med att vinna titlar ju! Spelar ingen roll vad...

Aktivt Ledarskap said...

/Tack. Ja, visst skulle den store Iaquinta göra bra ifrån sig i giallorossi.

/Jag tycker Coppan är betydelselös. I år är den enbart intressant för att vi kan vinna mot suveränerna Inter.