Wednesday, April 11, 2007

Spalletti kommenterar förnedringen 11/4

Som ni alla vet så gick det inte särskilt bra för våra gulröda hjältar i gårdagens match mot Manchester United. Och fortfarande, orkar inte skriva någon jävla matchrapport. Vi är utslagna. That’s it.

”Skulle jag ha ändrat någonting? Jag skulle ha stannat hemma!,” säger Spalletti efter att slutresultatet kunde skrivas till hela 7-1.

”Jag kan ärligt talat inte förklara det. Vi gjorde allt rätt de första 10 minuterna och sen gjorde Manchester United mål på deras första attack.”

”Istället för att avvakta och se hur matchen artar sig, så visade vi vår orutin genom att anfalla och på så sätt skapa ytor på kantarna för kontringar. Det var precis så vi inte skulle göra då vi spelade mot ett lag med denna kaliber."

”Jag spelade med Daniele De Rossi djupt i banan så vi skulle skapa problem för Manchester då de ofta försöker komma igenom på mitten.”

”Daniele fick rollen att försvara våra mittbackar, men det fungerade inte. Vi blev oroliga och började anfalla utan balans och blev straffade för det.”


Som ni vet saknade vi ett par viktiga kuggar igår. Tonetto, Taddei och Perotta var inte tillgängliga.

”Om vi vill analysera mittfältet så är det lätt att säga att Taddei, Perotta och Tonetto var borta. Vi förlorade vår största kraft och fysik. De har en nyckelroll i laget och tyvärr var inte de med.”

Il Capitano hade några problem innan matchen, och hans fysik var inte helt hundra procentig.

”Hans fysik var en hel del problem. Vucinic fick spela eftersom Totti inte kunde spela på som vanligt pga. att han hade ont när han sprang. Vi skulle hålla upp laget eftersom Machester United var starka på skott från distans, vilket inte gick som det skulle.”

”De första 10 minuterna spelade vi bra och Vucinic skapade en del problem, och vi hade kanske två, tre skott mot mål. Sen så gjorde de mål och vi öppnade upp laget och skapade mycket ytor som United kunde sätta in bollar på.”

"Det var ovanligt att se varenda skott gå in i mål. Det var en mardröm varje gång de kom in på vår planhalva och fick skottläge.”

Roma får nu koncentrera sig på ligaspelet där vi ligger på en andraplats, sju poäng före merda Lazio. Och dessutom har vi finalen i Coppa Italia att se fram emot.

Nu på efterhand är man mycket nöjd över Giallorossis framfart ute i Europa och får hoppas att det håller i sig. Det var bara ett mycket snöpligt slut på en vacker saga.

Källa: Channel4

No comments: