Sunday, May 6, 2007

Min önskelista

______________________________________________
Namn: Vincenzo Iaquinta
Klubb: Udinese
Position: Anfallare
Ålder: 27
Matcher: 29 (14+5)
Landskamper: 19 (1)

Iaquinta är min absoluta drömvärvning till Roma. En stor, stark, snabb, målfarlig och spelskicklig Iaquinta är just vad dagens Roma behöver för att kunna vara med på allvar i kampen om Scudetton. Tänk er själva vilken helt ny dimension han skulle kunna tillföra i de gulröda, det är så många onödiga tappade poäng i år mot bottenlag, och det beror just på att vi inte har t.ex. en Iaquinta i truppen.
Någon gång måste väl Vincenzo gå ifrån Udinese, tycker jag i alla fall. Men ett problem är att jag tror inte han skulle acceptera att sitta på bänken, Roma spelar ju bara med en längst fram, Totti.
______________________________________________
Namn: Andrea Caracciolo
Klubb: Palermo
Position: Anfallare
Ålder: 25
Matcher: 23 (3+0)
Landskamper: 2 (0)

Om det inte blir Iaquinta, så står absolut denna Caracciolo högst upp på listan. Han är en spelartyp som Roma beöver, likt Iaquinta. Jag är övertygad om att han skulle kunna prestara bra i Roma. Caracciolo har även lite fördelar gentemot Iaquinta: Han är yngre och har potential, han skulle kunna acceptera att sitta på bänken och han är betydligt billigare. Spalletti skulle ha ett utmärkt komplement i Caracciolo när inte Romas snabba anfallsspel fungerar. Jag tänker på matcher mot lag som bekant faller hem och försvarar, t.ex. Livorno, Ascoli, Reggina, Empoli och Lazio. I sådana matcher behöver Roma en tung spelare i boxen, då kunde Andrea få börja från start. Sedan i matcher mot bättre motstånd kan han komma in för att försöka ändra matchbilden om det inte går vår väg.
______________________________________________
Namn: Manuel Pasqual
Klubb: Fiorentina
Position: Vänsterback
Ålder: 25
Matcher: 31 (0+3)
Landskamper: 2 (0)

Manuel Pasqual är en ganska ung vänsterback som kom till Viola 2005 ifrån Arezzo i Serie B. I Fiorentina har han imponerat stort, inte bara på mig utan även på Roberto Donadoni som har tagit med honom i landslaget på senare tid. Pasqual är en offensivt lagd spelare och skulle vara en utmärkt värvning, för att sedan kunna ta över Tonettos vänsterbacksposition. Men frågan är om Fiorentina släpper sin duktiga försvarare.
_____________________________________
Namn: Angelo Palombo
Klubb: Sampdoria
Position: Defensiv mittfältare
Ålder: 25
Matcher: 32 (2+1)
Landskamper: 2 (0)


Palombo har varit utmärkt den här säsongen, och även han har fått Donadonis förtroende på senare tid. Det har ryktats om Udineses Muntari till Roma, men jag ser hellre Palmbo. Angelo är en riktigt slitvarg på mittfältet och skulle vara ett bra alternativ till De Rossi. Pizarro och De Rossi har matchats hårt denna säsong pga. Aquilanis frånvaro. Sen vet man ju inte om Pizarro stannar, då skulle Palombo vara en bra ersättare. Han skulle nog kunnas få för ca. 30-40 miljoner.
_______________________________________________
Namn: Dario Dainelli
Position: Mittback
Ålder: 27
Matcher: 28 (1+0)
Landskamper: 1 (0)


Dainelli är en rutinerad spelare som jag tror skulle passa bra i Roma. Han kan även spela som defensiv mittfältare. Även Dainelli, på senare dagar, har fått vara med i Italiens trupp i EM-kvalet. En stor anledning till att han är med på min önskelista är att han kan komma till Roma på fri transfer då han inte har skrivit något nytt kontrakt med Fiorentina.
_____________________________________

No comments: