Friday, May 25, 2007

Nyheter och rykten 25/5

______________________
Cristian Chivus agent hävdar att den eleganta försvararen vill stanna hos Roma.

"Cristian vill stanna här," säger agenten Andrea Pretti under en intervju med Radio Incontro.
"Situationen är inte så komplicerad som den ser ut. Om någon är intresserad av Chivu så måste de komma till Trigoria för att prata med klubbens ledning."
"Cristian vill stanna här. Det finns gott om tid för ett möte med ledningen och det är ingen mening att planera något i vår agenda."
______________________

______________________
Roma har även en till elegant (och något snyggare) och eftertraktad mittback i Philippe Mexes. Fransmannen säger förnekar ryktet om att han skulle vara på väg till Milan.
"AC Milan? Jag är i Rom, spelar med Chivu och med honom vill jag göra något stort," förklarar Mexes. "Inom de närmsta dagarna kommer vi träffa ledningen och då får vi se vad som händer."
______________________

______________________
Rykterna om Mexes och Chivus eventuella flytt från Rom föder givetvis nya rykten om värvningar av mittbackar. Roma sägs nu ha ställt in siktet på Udineses lovande mittback Felipe, även att den 22-åriga brasilianaren nyligen sagt att han vill stanna i Udine. Spalletti och Roma sägs behöva betala ca 80 miljoner kr för Felipe.
Det sägs även att ett spelatbyte av Curci, Rosi och Vucinic kan vara aktuellt.
______________________

______________________
Roma hade sitt första möte igår, angående ett nytt kontrakt för Matteo Ferrari.
Ferraris agent meddelar att allt har gått bra och ett nytt möte med Romas ledning kommer äga rum inom de närmsta dagarna.
Det sägs även som ovan nämner, att diskussioner med Chivus och Mexes agenter kommer kommer äga rum nästa vecka.
______________________

______________________
Il Romanista skriver att Roma har lagt ned en eventuell värvning av Lyons anfallare Fred. Brasilianaren sägs ha varit intresserad av en övergång till Roma efter att han inte kommit överrens med tränaren Gerard Houllier.
Mister Spalletti sägs ha vägrat byta sitt framgångsrika spelsystem med Totti som ensam anfallare, något som skulle betyda att Fred hade fått agera som back up till Il Capitano, och detta fann Fred oacceptabelt.
______________________

______________________
Gazzettan uppger att Roma är intresserade av anfallaren Johan Elmander från Toulouse. Den 25-årige svensken gjorde 8 mål på 31 matcher och slog sig in i årets lag. Men enligt Toulouses president verkar det som att Elmander kommer att vara kvar i Frankrike ett tag till.
"Han stannar hos oss. Johan skrev under ett fyraårskontrakt. Kontraktet ska respekteras, säger presidenten Olivier Sadran till Le Monde.
______________________

Källor: Tribalfootball, Tutto Mercato Web, Il Romanista, Fotbollskanalen

No comments: